top of page

Afvallen is een, het eraf houden is twee.Afvallen komt altijd voor op het lijstje van de meest voorkomende voornemens bij elk begin van het nieuwe jaar.


Hoe lang houden we alle voornemens vol? Schrik niet, meestal maar tot 12 januari. Hoe triest is dat.

Waarom is dan juist januari zo’n maand om met iets nieuws te gaan starten? Ik denk zelf dat het niets met de maand te maken heeft. Je bent er klaar voor (of mee) of niet.

Je bent toe aan verandering en ja het zal niet zomaar zijn. Iets in jou heeft gezegd dat het nodig is.

Om je gewicht eraf te krijgen en het er ook af te houden, heeft te maken met veel factoren. Mensen zeggen wel eens, je moet er klaar voor zijn. Maar ja, waar moet je dan precies klaar voor zijn?

Allereerst zul je een verandering echt moeten willen en je realiseren dat jouw lijf niet een, twee, drie meteen gaat reageren en alles voor 100% gaat lukken. Klaar zijn om ook af en toe een tegenslag te kunnen verwerken.

Gedragsverandering duurt zeker 3 maanden.


Sinds 1,5 jaar ben ik Oma en ik sta iedere keer weer versteld over het doorzettingsvermogen van de kleinkinderen.

Hoe zwak kunnen wij als volwassenen dan zijn met allerlei dingen en ja, daar hoor ik zelf ook wel eens bij. Hoe vaak is het vallen en weer opstaan en gewoon doorgaan waar je bent gebleven. Hoe komt het dat we zijn verzwakt?

Ons vechtgedrag mag best weer eens worden aangescherpt. Blijven doorgaan, net zo lang tot het lukt! Slechts 20 procent van de mensen die wilden afslanken, houden hun gewicht er ook af na één jaar.

Daarom geef ik hier wat tips om dit te doorbreken en je te helpen je streefgewicht te bereiken en het er ook af te houden :

Sla nooit je ontbijt over.

Als je binnen een uur eet nadat je bent opgestaan, stijgt je metabolisme met 20 procent voor de rest van de dag. Iets eten is beter dan niets eten, maar zorg dat je vooral voedingsrijke producten eet en ook je vochtbalans in orde brengt. (Ben je een moeilijke eter / heb je weinig tijd of drink je alleen iets, dan is ons ontbijtpakket zeker een absolute aanrader)

Check wekelijks je gewicht .

Iedere week op het zelfde moment, onder dezelfde omstandigheden je gewicht checken, geeft je een goede kijk op je voortgang. Eventueel is een snelle aanpak juist dan mogelijk, mocht je weer een beetje zijn aangekomen. Zo kun je je gedrag tijdig evalueren.

Een schommeling van 2 kilo is normaal. Blijf hier tussen zitten.


Iedere dag één uur bewegen.

Bewegen hoeft niet perse in de sportschool te zijn. In de tuin werken, traplopen, te voet boodschappen doen, fietsen met interval, paardrijden, doe vooral waar je zelf zin in hebt. Gewicht verliezen kan ook heel leuk zijn.


Televisie kijken? Beperk het tot minder dan 10 uur per week.

Ik hoor vaak zeggen dat “men” geen tijd heeft om iets te gaan ondernemen. Echter tv kijken, of op facebook rond “hangen” of surfen op het internet, daar is wel vaak tijd voor. En ik zeg niet dat je dat niet mag doen, zeker ook dat hoort er bij. Het voordeel is als je je hier van bewust bent, je al heel snel wat tijd vrij kunt maken om gezonde activiteiten te doen.


Houd eens bij hoeveel je eigenlijk beweegt.

Misschien heb je een stappenteller? Handig om er eens naar te kijken. Neem eens de trap, doe je boodschappen te voet, parkeer een paar straten verder. Zoveel mogelijkheden wat meer te bewegen. Zelfs onder de douche kun je leuke oefeningetjes doen.

Wees eerlijk tegen jezelf en schrijf op wat je doet.


Eet dagboekje.

Het lijkt misschien een beetje vergezocht, maar noteer eens wat je iedere dag eet. Het lijkt misschien niet altijd zoveel, ongemerkt gaan er soms meer kcal naar binnen dan gewenst.

Of je weet het niet. In dat geval is een app absoluut de moeite waard om eens een tijdje bij te houden. Het geeft je een duidelijk beeld van de hoeveelheden maar ook of je in balans eet. Wees eerlijk tegen jezelf.


Maak je doelen SMART (duidelijk en realistisch).

Zorg dat je duidelijke doelen voor je zelf hebt. Jij bent de enige voor wie je het doet. Je lichaam is een tempel, zorg er goed voor.

Maak je doelen dus specifiek en meetbaar en ben realistisch! Begin eventueel met 10 procent van je gewicht af te slanken.


Wees consistent.

Eet dagelijks op regelmatige tijdstippen, ook in het weekend. Vaak hoor ik zeggen, ja 5 dagen per week gaat het goed, maar dat weekend he, dat is zooo moeilijk. Houd je regelmaat, daar is al zoveel mee gewonnen.


Bereid je voor op een terugval.

Ja zeker, ook dat gaat je overkomen. Als je gaat leren lopen, val je honderden keren, toch sta je telkens weer op. Met of zonder hulp. Zo vergaat het je met heel veel dingen in het leven. Ik hoor wel eens zeggen, de mensen die het meeste op hun gezicht zijn gevallen, scoren het beste. Vaak hebben ze vanaf de zijlijn hulp.

En waarschijnlijk hebben ze gelijk. Met afslanken is het net zo. Laat je dus coachen, iemand die een steun voor je is als je het nodig hebt, iemand die je de weg wijst, zodat ook jij de zgn ‘regels’ van het “spel” leert kennen.


Vandaag is het begin van jouw optimale welzijn.


Ik heb voor jou speciaal een pakket samengesteld om het uitgebalanceerde Herbalife ontbijt te proberen. Je krijgt het GRATIS deze maand... samen met een aantal bonussen.

Vraag het snel aan, want op is op.


www.vitaalontbijt.info/contactHeel veel succes gewenst.

Met gezonde groet,

Marion24fit


48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page