top of page

Ben jij wat je eet?


Je bent wat je eet, zeggen veel mensen. Nu in deze tijd van veel thuiszitten hoor je dat mensen zijn aangekomen in gewicht en niet echt fitter zijn geworden.


Ben jij aangekomen de laatste maanden? En zou je deze extra kilootjes voor de zomer vakantie weer eraf willen hebben?


Maak het niet te streng voor jezelf. Crash diëten zijn niet goed voor je gezondheid en leveren alleen maar frustratie op.

Werk naar een reëel doel. Alles wat te snel gaat, komt er ook heel snel weer bij.

Als je minder gaat eten, val je spiermassa af, je lichaam krijgt te weinig voedingsstoffen binnen, soms word je moe en geïrriteerd, je immuunsysteem gaat achteruit, kortgezegd: Je bent wat je eet.

En dan kom je op een punt dat je het gewoon niet volhoudt. Waarschijnlijk gooi je het bijltje erbij neer en denk je: geef mijn portie maar aan Fikkie.


Na een tijdje probeer je het nog eens, want je bent weer aangekomen. Nog meer spierverlies en vetmassa erbij. Jo Jo effecten noemen ze dat. Je bent weer terug bij af en vaak nog erger.

Herkenbaar?

Wondermiddelen bestaan niet, hoe graag we dat ook zouden willen. Een gezond, uitgebalanceerd eetpatroon in combinatie met meer beweging, dat is wat werkt. Zorg dus voor dagelijks extra beweging. Neem de trap, in plaats van de lift, parkeer wat verder van de ingang van de supermarkt, loop of fiets wat meer en maak een fijne avondwandeling. Langzaam maar zeker word je steeds fitter en dat gaan mensen aan je zien.

Gezond afvallen heeft alles te maken met balans. Niet te veel en niet te weinig. Eet zo kleurrijk mogelijk en zorg dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt.


Hoewel dat niet altijd meevalt zijn er diverse manieren om een gezond eetpatroon te creëren.


Verander niet te snel, neem kleine stapjes en je merkt resultaat.

Rust en regelmaat zijn zeker belangrijk. Eet 3 gezonde maaltijden en afhankelijk van je lichaams-samenstelling 1,2 of 3 verantwoorde tussendoortjes.


Dus alles op een rijtje:

– eet drie keer per dag een gezonde maaltijd – Neem twee tot drie verantwoorde tussendoortjes – Drink voldoende: twee à drie liter water per dag – Eet zo kleurrijk mogelijk – zorg voor voldoende beweging

_ start met een gezond ontbijt


Als je hiermee start, voel je al snel verschil en zal er een heel andere wereld voor je open gaan. Voel je fit.


Zou jij dit 6 dagen willen ervaren? Klik op onderstaande link voor meer info.

https://www.vitaalontbijt.info/doe-de-ontbijttest


Met gezonde groet,

Marion24fit
32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page