top of page

Drie redenen waarom je nog steeds worstelt met je overgewicht.


Een paar kilo te veel? Of meer...

Veel mensen vechten tegen overgewicht. Sommigen hebben de moed opgegeven, maar meestal lukt het toch niet om er helemaal vrede mee te hebben.


Het is januari en de goede voornemens staan misschien in jouw agenda als punt. Zou jij toch nog een poging willen wagen, vind dan eerst voor jou de juiste strategie.


1. Waarschijnlijk heb je nog steeds geen plan.

We weten het allemaal. In januari zitten de sportscholen vol met mensen met goede voornemens en in februari is dezelfde sportschool weer 'n stuk minder vol.

Als je zomaar lukraak gaat afvallen (want we weten allemaal wel waar het aan schort), is de kans dat je na 1 of 2 weken weer afhaakt heel erg groot.

Het welbekende jojo effect erna is niet echt motiverend om weer een nieuwe poging te doen. Dus kies een goede strategie. Ben je gemotiveerd? Kies geen dieet, maar een verandering van je levensstijl, die je voor altijd vol kunt houden. Doorbreek je oude gewoontes en maak samen met je coach een plan.
2. Te weinig eten

Ja inderdaad, te weinig eten. Want als je gaat afvallen, eet je teveel en dat moet toch echt minder. Helaas werkt deze gedachte averechts.

Als je zomaar ineens minder gaat eten, gaat je lichaam in de "spaarstand"

In eerste instantie zul je wat gewicht gaan verliezen (meestal in spiermassa) maar dat merk je niet. Je lichaam wordt een beetje "zuinig" en gaat minder verbranden. Op momenten dat je dan net weer ietsje meer eet, blijft je verbranding hetzelfde (laag) en kom je dus weer sneller aan. Het bekende jojo effect. Uiteindelijk weeg je meer dan toen je begon. Afvallen is een kwestie van balans in je eten, gezond eten en slim eten.


3. Geen vet meer eten

Vet had een aantal jaren geleden een hele slechte naam. En eerlijk gezegd, het zou logisch moeten klinken. Je hebt te veel vet in je lijf, dus stop je met vet eten.

Maar vet hebben we absoluut nodig, zonder vet kunnen we niet leven, en is dus super ongezond. Ons lichaam heeft gezonde vetten nodig omdat er bijvoorbeeld hormonen en bepaalde vitamines van worden gemaakt.

"De vette hap" kunnen we zeker missen, maar de gezonde vetten helpen ons om gezond te blijven.

Jouw fitplan Vitaal Ontbijt / Afferden

Vind je deze informatie nu interessant voor jou en zou je meer willen weten over voeding, wat jouw lichaam nodig heeft om je fit en vitaal te blijven voelen en je gewicht onder controle te krijgen en te houden?


Regelmatig bieden we online info's aan en kun je in aanmerking komen voor een persoonlijke fit-check met een gezond advies.


Deze maand is de maand van de goede voornemens en hebben we voor jou speciale mogelijkheden.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten.Marion Stoekenbroek

Met gezonde groet,

Marion24fit

06-53 72 53 66

www.vitaalontbijt.info

52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page