top of page

Eet jij of dieet jij? Veelgestelde vragen en weetjes, deel 2


Wil jij ook snel afvallen?

Afvallen betekent dat je lichaam in balans meer gaat verbranden, zodat je vet% naar beneden kan gaan en je spieren zich beter kunnen gaan ontwikkelen. Een crash dieet is dan ook absoluut af te raden. Balans is waar alles om draait. Voldoende van alles binnen krijgen, van de gezonde dingen dan, maar ook weer niet te veel. Zo creëer je stabiliteit, voel je je energieker en ga je meer dingen ondernemen. Dat is een stuk fijner, voor je lichaam maar ook zeker voor je geest. Wil jij een gepersonaliseerd programma? Kijk dan op www.vitaalontbijt.info en vraag je proef-programma aan.

Tellen huishoudelijke klusjes ook mee om aan het advies van een half uur tot een uur per dag bewegen te komen?

Uiteraard kan bewegen en bewegen iets heel verschillends zijn. Het gaat natuurlijk om de intensieve klusjes of huishoudelijke werkzaamheden zoals stofzuigen, ramen zemen en in de tuin werken. Je hart moet sneller gaan kloppen en je ademhaling moet iets gaan versnellen. Licht transpireren geeft ook aan dat je lekker bezig bent. Beweeg elke dag. Het minimum is vastgesteld op een half uur per dag voor volwassenen en een uur voor kinderen (tot 18 jaar). Méér is alleen maar goed. Wil je afvallen? Dan heb je extra beweging nodig en adviseer ik je om minimaal een uur per dag extra te bewegen. Dus bovenop wat je al doet.


Kan stress overgewicht veroorzaken?


De wetenschap is hier nog niet over uit. Er zijn bepaalde stresshormonen van invloed die afvallen lastiger maken, maar dit is nog niet bewezen.

Stress is vitamine vreter no. 1 en je lichaam kan dan niet echt naar behoren functioneren. Je herstel komt altijd op de eerste plaats, daarom is gezond eten altijd super belangrijk en zal een aanvulling geen overbodige luxe zijn.


Gezonde voeding heb je nodig voor een sneller herstel.Als je geen groenten lust kun je dan extra fruit eten?


Groenten en fruit vervangen elkaar niet. Beide bevatten vitamines en mineralen die je hard nodig hebt.

Dus: elke dag minimaal 3 ons groenten en twee stuks fruit.

Vooral van groente is het ook helemaal niet erg als je er meer van eet!

Van fruit kun je niet onbeperkt eten, fruit bevat suiker. Als je aan het afvallen bent is het ook hier weer belangrijk dat het in balans is. Eet zo kleurrijk mogelijk. Iedere kleur heeft z'n eigen specifieke belangrijke stofjes. Iedere dag weer!

Eten of dieeten?

Ik hoor zo vaak, ik moet afvallen, dus ga ik op dieet. Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat je leert in balans te eten. Niet te veel en niet te weinig. Je zult een eetpatroon moeten gaan ontwikkelen, dat je je hele leven vol kunt houden. En waarom NIET?

Je lichaam functioneert beter, je zult je vele malen lekkerder voelen en je lijf komt makkelijker in balans.


Dus mijn motto: Start vandaag met een gezonde levensstijl, laat je adviseren en begeleiden, dan loopt alles veel makkelijker en behaal je makkelijker je doelen!

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn: een stukje vers fruit, snoeptomaatjes, een portie kwark, twee zilvervlies-wafels met beetje pindakaas, een halve avocado gevuld met Hüttenkäse en zwarte peper, een volkorencracker met gezond beleg of een kop verse soep met groente als basis. Wij hebben ook een handige tussendoortjes lijst.


Is vruchtensap gezond?

Heel vaak krijg ik de vraag of vruchtensap gezond is. Ook hoor ik wel eens: Ik hoef geen multi want ik drink voldoende vruchtensap. Door vruchtensap krijg je snel het suiker van meerdere stukken fruit binnen maar verzadigen doet het niet. Het leidt zelfs tot trek naar meer, meer, meer....

Vruchtensap wordt ook wel 'vloeibaar snoep' genoemd.

Het sap bevat over het algemeen weinig tot geen vezels.  Leer jezelf aan water te drinken en fruit te eten zoals het aan boom of struik hangt.


Dit waren weer enkele veel gestelde vragen die ik in de praktijk te horen krijg.

Ik wens je veel succes toe met jouw nieuwe leefstijl.


Met gezonde groetjes

Marion24fit


33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page