top of page

Gezonde paastips 🐣

Bijgewerkt op: 27 mrt.


Heel binnenkort is het Pasen.

Pasen vind ik altijd zo’n echt geniet weekend. De Lente komt eraan en we hebben behoefte aan gezelligheid.

Om deze dagen toch “gezond” en “gezellig” (zonder echt dingen te moeten missen) door te komen heb ik wat dingen op n rijtje gezet, waar je wellicht iets mee kunt. 💪

Laat ik beginnen met te zeggen die je niet al te gek moet doen. Als je al wat extra s wilt eten deze dagen houd dan in ieder geval rekening met de producten die erg rijk zijn aan kcal. Zoals bijvoorbeeld paasbrood met spijs. Erg lekker, maar soms iets too much. Een snee is al snel 160 kcal en daar komt de boter nog bij 😅. Beetje opletten dus.

Toch zou het zo maar kunnen zijn, dat je toch bewuster en slanker wilt omgaan met je eten en drinken tijdens de Paasdagen. Dan zou ik nog even doorlezen voor wat tips.

Chocolade paas eieren Niet af te blijven ..... 🙈 Ieder jaar liggen de eitjes al heel vroeg in de winkel en zouden we ze al maanden hebben kunnen eten. En net als met Kerst en andere feestdagen, zeg ik altijd, het zijn maar 1 of 2 dagen en niet het hele jaar door. Dus lekker genieten, maar alleen op de dag zelf! 😉Een paaseitje bevat ongeveer 50 kcal. En heel eerlijk .... een eitje is vaak niet genoeg. Het schaaltje is al snel leeg en dan ligt er nog een zakje in de kast.

Om nog maar niet te spreken over alle "luxe" eieren en paashazen.

Dit jaar een gezellige Paasbrunch met jouw gezin.

Pasen heeft voor mij altijd iets bijzonders. Als kind gingen we altijd eieren zoeken en mochten die dan daarna gaan kleuren. Later werden er choco eitjes verstopt en die traditie hebben we zelf voortgezet. Nu doen we dat met onze kleinkinderen.😁 Gezelligheid kent geen tijd. De tafel wordt gezellig gedekt.


Dit jaar heb ik vooraf bedacht wat we gaan eten. Ook heb ik bedacht wat beter wel en wat beter niet. De eieren van eigen kippen zijn natuurlijk niet weg te denken. Dus gaan we eitjes koken en maak ik eiersalade. Deze maak ik niet van mayonaise, maar met kwark, knoflook, bieslook en een snufje peper. Heerlijk en gezond en snel klaar.


Ook een omeletje gaat niet ontbreken. 🐓 Wil je brood serveren, dan raad ik je aan volkoren boterhammen te nemen of speltbrood en magere vleessoorten zoals, kipfilet, magere ham, rosbief en rookvlees.

Wat ook heel lekker is, is een salade van bijvoorbeeld tonijn. Een gezonde vette vis. Dit jaar komt er ook een lekkere fruitsalade op tafel en wat rauwkost. Wil je nog iets warms erbij, bak dan lekkere champignons. Even wat hartigs en kcal arm.


Wil je fruitsap 🍓🍋🍊serveren, pak dan een kan met water 🥝 en doe daar zelf stukjes fruit in (sinaasappel, citroen, eventueel blaadje munt) Je hebt zo een heerlijk frisse drank die weinig kcal bevat en gezond is.

Vruchtensap uit een pak bevat veel suikers.


Beweeg! Beweging is altijd een absolute aanrader, ook tijdens de Paasdagen. Ga lekker sporten of doe iets gezelligs samen in de tuin als het weer het toelaat.

Maar ook een wandeling in de middag doet al veel wonderen. Heb jij een stappen teller? Daag jezelf eens uit en probeer iedere dag minimaal 10.000 stappen te zetten.

Voel jezelf niet schuldig als het niet helemaal lukt. Geen probleem. Dinsdag pak je alles weer op en kom je weer in balans.

Heb je nog steeds uitdagingen en wil je mijn advies en begeleiding? Maak gerust vrijblijvend een afspraak om eens te kijken wat ik voor jou kan betekenen en of we samen aan de slag kunnen.😀

Op mijn website lees je meer. Neem gerust contact met me op.
Ik wens je super fijne paasdagen en een fantastische zomer.


Met gezonde groet

Marion24fit


80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page