top of page

Heb je (te) veel gegeten met pasen? Wat nu?Ik hoop dat je fijne paasdagen hebt gehad! Op feestdagen staat meestal gezelligheid voorop en daar hoort dan ook meestal lekker eten bij. "Gezond" eten parkeren we even en we genieten van "lekkere" niet altijd gezonde dingen. Voor veel van ons (ook ik hoor daarbij soms) zal dit betekenen dat de weegschaal een kilo of zelfs meer aangeeft dan voor deze dagen. Ik geef je wat tips wat je hieraan kunt doen.

Eerst is het belangrijk dat je zelf bepaalt of je het überhaupt belangrijk vindt, maar goed ik ga er vanuit van wel, anders zou je dit artikel niet lezen. Dan ben ik van mening, dat ook al ben je misschien niet echt te zwaar, is het wel belangrijk je gewicht en je vetpercentage in de gaten te houden.


Het gewicht dat je in een paar feestdagen aankomt, is niet alleen vet, vaak is het ook vocht omdat je anders hebt gegeten en je een opgeblazen gevoel hebt, meestal is er dit in een paar dagen weer af.

Mijn belangrijkste tip vandaag is dan ook, om weer even pas op de plaats te maken, je normale ritme weer oppakken en jouw lichaam past zich weer snel aan. Gebruik je Herbalife, dan is het heel eenvoudig weer je ritme op te pakken.

Voel je vooral niet schuldig, je hebt genoten van de fijne dagen, dat is het belangrijkste.

Eet weer voldoende en zeker niet te weinig. Om de 2 a 3 uur een gezond iets eten en laat ook zeker niet de gebruikelijke tussendoortjes achterwege.


Neem eiwitrijke tussendoortjes zoals bv yoghurt of kwark zoals je voorheen ook al deed. Vergeet vooral niet weer je drinken op te pakken. Vaak hoor ik dat tijdens feestdagen er ook minder water wordt gedronken.

En zoals je waarschijnlijk "nog" wel weet is honger en dorst moeilijk te onderscheiden door onze hersenen.

Een perfecte methode om motivatie te vinden is om ff lekker te gaan sporten. Door te sporten maak je gelukshormonen aan en zul je je goed gaan voelen.

Als je geen tijd hebt om te sporten doe dan de 7 minute workout, of kom naar een van onze fitcamps.


Heb je nog lekkere dingen over van de paasdagen? Je kunt 2 dingen doen. Of je gooit radicaal alles weg en dan zul je denken dat is zonde, in dat geval geef je het kado. Maar als je jezelf niet als vuilnisvat ziet, dan kun je het beter gewoon weggooien. Of je maakt goede afspraken met jezelf.

Spreek bijvoorbeeld af dat je per dag maximaal 2 paaseitjes mag nemen en houd je hieraan. Weggeven is beter. Ga gezonde boodschappen doen en zorg ervoor dat je koelkast vol gezonde snacks ligt die je kunt pakken als je trek krijgt.

Denk aan eiwitrijke snacks zoals:

gerookte zalm, ei (als je nog niet genoeg hebt gehad), rosbief, filet americain, volkoren crackers, kwark etc. etc. Kijk in ons eiwitrijke tussendoor lijstje.


Stel niet uit, begin nu !!


Veel succes

Marion 24 fit

61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page