top of page

Hoe kun je je afweer systeem optimaliseren?


Hoe uniek is jouw lichaam! Heel uniek, wij hebben nl een ingebouwd persoonlijk legertje van soldaten.

Dit leger beschermt ons door alles op te sporen (denk aan parasieten / bacteriën e.o. virussen) en vervolgens te vernietigen.

Juist daarom is het ook NU zo belangrijk om je AFWEER / VERDEDIGINGSSYSTEEM / IMMUUNSYSTEEM heel goed op peil te houden en ook een goede hygiene erop na te houden.


Is het mogelijk op je afweer te verbeteren? Jazeker kan dat. Ons lichaam is iedere dag helemaal afhankelijk van goede gezonde voeding. Samen met een gezonde levensstijl kun je ervoor zorgen dat alles in de basis in orde is.

Door gezond en gevarieerd te eten, heb je nl veel meer kans om zo gezond mogelijk te blijven.

Vitaminen en mineralen Allereerst zijn groenten en fruit heel belangrijk omdat ze veel vitaminen, mineralen, fytonutrienten en antioxidanten bevatten..


Deze hebben we heel hard nodig om balans te brengen in ons stofwisselingsproces.


Als dit proces niet in balans is, kan ons verdedigingssysteem verzwakken. We hebben dus voldoende voedingsstoffen nodig om ons immuunsysteem optimaal in stand te kunnen houden.


Om aan je behoefte te voldoen, kun je onze vitaminen en mineralencomplex voor mannen e.o. vrouwen nemen. Als extra aanvulling om je lichaam te voorzien van een optimale hoeveelheid vitaminen en mineralen. Deze tabletten bevatten onder andere Vitamine C en D, wat het immuunsysteem helpt te versterken. Daarnaast bevatten ze vitamine E voor bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Het mineraal zink draagt bij aan een sterk immuunsysteem en mangaan helpt oxidatieve stress tegengaan. Magnesium ondersteunt het proces van celdeling en de eiwitsynthese. Wat onder andere erg belangrijk is voor de aanmaak van antilichamen. Roseguard is een voedingssupplement dat speciaal is gemaakt om de weerstand te ondersteunen. RoseGuard bevat een uitstekende mix van vitaminen A, C en E. Het bevat tevens een reeks aan zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, waaronder rozemarijn, kurkuma. Kurkuma is een zeer sterke antioxidant en beschermt daardoor tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. Daarnaast bevat het ontstekingsremmende stoffen.

Proteïnen Ons verdedigings-systeem heeft ook een krachtig hulpmiddel in de vorm van witte bloedcellen.

Witte bloedcellen of leukocyten zijn een groep cellen die zich in het bloed en het lymfeweefsel bevinden en het lichaam moeten beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Deze cellen produceren speciale eiwitten, die ook wel antilichamen heten. Zij gaan op zoek naar binnendringende virussen en bacteriën en vernietigen deze. Omdat antilichamen eiwitten zijn, heb je voldoende eiwitten nodig in je dagelijkse eetpatroon om ze voldoende aan te kunnen maken. Waar vind je eiwitten: vis, gevogelte, mager vlees, sojaproducten en magere zuivelproducten zijn de bouwstenen die je lichaam nodig heeft om deze gespecialiseerde eiwitten te maken. Onze Herbalife voedingsshake bevat 18 gram eiwit per portie. Het is goede, complete voeding. Daarnaast kun je de shake met Proteïne Drankmix (PDM) bereiden. Op deze manier heb je enkel nog water nodig om er een officiële maaltijdvervanger van te maken.

Vezels Ook een gezond spijsverteringssysteem is belangrijk voor de ondersteuning van je immuunfunctie.

Daarom is juist uitgebalanceerde voeding essentieel. Geen vulling voor je maag: (gebak, snoep, suikerhoudende frisdranken, snacks).

Suikers verlagen je weerstand, omdat het de voedingsbron is van de 'slechte' bacteriën. In je spijsverteringskanaal zitten triljoenen bacteriën die vele functies hebben in het bevorderen van de gezondheid. Sommige stammen van bacteriën helpen je om de vezels in je voedsel te verteren, andere verbruiken darmgas, terwijl weer andere vitaminen produceren, zoals vitamine K en vitamine B12. Wanneer je systeem flink bevolkt is met deze 'goede' bacteriën, kunnen zij ook de potentieel schadelijke bacteriën die je spijsverteringskanaal binnenkomen 'verdringen'. Enkele van de bronnen van deze goede bacteriën zijn gekweekte melkproducten, zoals yoghurt en kefir. Ook vers fruit, verse groenten, knoflook en ui en volkorenproducten zijn goede voeding voor de vriendelijke bacteriën. Het liefst vezels uit verschillende bronnen, zoals Multivezel drank. Dit poeder is gemakkelijk door je F1 shake te mengen. Het bevat 6 verschillende vezelbronnen, waaronder inuline, waar je darmflora heel blij mee zal zijn.

Wat nog meer? Om je lichaam te helpen in de strijd tegen indringers, heeft je interne 'leger' de best mogelijke voeding nodig. Daarnaast zou je voor minimaal dagelijks een halfuur lichaamsbeweging moeten zorgen. Buiten zijn is goed voor je. Volg je Fitcamplessen online, zodat er geen besmettingsgevaar is, of ga hardlopen of wandelen. Zorg voor voldoende nachtrust: een volwassene heeft gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig. Vermijd overmatig alcoholgebruik en rook niet. Was daarnaast geregeld je handen en maak sportmaterialen na gebruik grondig schoon met desinfecterende middelen.


Ik wens je heel veel succes en als je vragen hebt ben ik er voor je.


Met gezonde groet,

Marion24fit


Wil je iets bestellen, ga dan naar www.marionstoekenbroek.nl of stuur mij een persoonlijk berichtje.

37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page