top of page

KCAL TELLEN, MOET DAT NU ECHT?Hoe je ook over eten denkt, het is echt een kwestie van inname en afgifte. Natuurlijk zijn gezonde keuzes noodzakelijk, wat niet wil zeggen dat je nooit eens "iets lekkers" kunt eten, maar ongeveer de juiste hoeveelheid speelt wel degelijk een rol.


Hoe gezond wil jij zijn? Ik las laatst een artikel over het gerust kunnen eten van friet en dan niet 1, niet 2, maar meer dan 3x per week.

Je kunt je afvragen, wat heeft friet voor toegevoegde waarde voor je lichaam.

Heeft jouw lichaam friet nodig? Nou ja, daar heb ik toch mijn bedenkingen over. Hoe lekker af en toe een frietje dan ook mag zijn.


Uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, je absoluut beter in balans komt en je vele malen beter gaat voelen.


Ook al eet je gezond, je kunt niet onbeperkt gezond blijven eten. Ook hier zul je je aan hoeveelheden moeten houden.

Zeker is dit een stuk makkelijker dan met "ongezond" eten, omdat gezond voedsel sneller een verzadigd gevoel geven.

En het is nog eens heerlijk eten.


Hoeveel moet je dan precies eten en wat moet je eten. Vragen die voor veel mensen onbeantwoord blijven omdat ze het gewoon niet weten.

Daar ga ik jullie alvast een stukje mee op weg helpen. Zoals het voedingscentrum aangeeft zou voor een vrouw een gemiddelde inname moeten zijn: 2000 kcal. en voor mannen 2500.


Echter, iedereen is uniek en iedereen heeft een verschillende behoefte. Er zijn mensen die weinig of veel bewegen, veel of weinig sporten, groot of klein zijn, een verschillende lichaam samenstelling hebben....en ga zo maar door.

Dus als iedereen gelijk zou eten, tja, dan weet ik ook niet wat er gaat gebeuren.


Dus... voor iedereen is er een verschillende behoefte, luister goed naar je lichaam en geef het wat het nodig heeft. Voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten en zeer goede aandacht voor vitaminen, mineralen, fytonutrienten en vezels.


In een vorige blog schreef ik dat mijn ervaring was en is dat gemiddeld tussen de 10 en 15 gram per dag wordt gegeten, daar waar 30-40 per dag nodig is. En vezels zijn een onmisbaar iets voor ons lichaam.

Vind je het nu interessant om te weten wat je beter wel en beter niet kunt eten, 11 mei gaan we van start met een online cursus van 12 weken waarin alle onderdelen worden benoemd.

En verder kun je gratis deelnemen aan onze online workouts.


Wij hebben er ongelooflijk veel zin in.


Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten, neem gerust contact met me op.

Veel succes.


Met gezonde groet,

Marion24fit

www.vitaalontbijt.info
3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page