top of page

Maak je eten makkelijker en gezond


Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt graag gezonder gaan eten, maar hoe pak je dit aan? Minder vlees, meer groenten en hoe ga je dat allemaal voorbereiden?

We hebben het allemaal hartstikke druk met van alles en nog wat en eerlijk is eerlijk, vaak wordt dan de eetvoorbereiding een beetje verwaarloosd.


DE TIP DIE VOOR MIJ WERKT. Maak een weekschema


Een keer per week op een vaste dag boodschappen doen. Super fijn, misgrijpen en/ of kiezen voor iets wat voor het grijpen ligt (ongezond) is dan echt verleden tijd. Bedenk een keer per week bijvoorbeeld 4 of 5 maaltijden die je wilt gaan bereiden. Ik zelf heb altijd een schrijfblokje op m'n tafel liggen en als ik een ingeving krijg of een lekker recept hoor, schrijf ik het op. Ik maak het niet al te moeilijk, want ik weet van mezelf dat ik het dan toch niet doe. Zorg dat je de meest voorkomende ingrediënten in huis hebt, zoals kruiden e.d. Ook tomaatjes, paprika en komkommer staan altijd op mijn lijstje. Heb je een lekker recept gevonden, schrijf dan op je blokje wat je ervoor nodig hebt en zorg dat je voorraad kast gevuld is met veel voorkomende houdbare producten.


Wat zijn dan de voordelen?

Voor mij geeft het enorme rust in mn hoofd, ik hoef niet meer te bedenken wat ik zal gaan eten. Bij ons komen er vaak kinderen "aanwaaien" om bv mee te eten. Dat geeft me ook weer rust omdat ik altijd wat extra's in huis heb. En wat ook leuk is dat als we bij vrienden blijven eten is dat geen probleem, want ik heb altijd 2 of 3 dagen over om "anders" te eten.


Wat heb ik dan zo allemaal in huis

Om niet snel mis te grijpen, zorg ik eigelijk altijd voor voldoende voorraad. Bijvoorbeeld: Zilvervliesrijst en volkoren pasta's. Blikjes tomaten puree, gepelde tomaten. Voor nood wat potten groente. Verder olijfolie, veel verschillende kruiden, peper en zout, sojasaus en azijn / balsamico. Ook ligt er meestal een of twee afbak volkoren broodjes in de kast. Ik houd van een nootje door het eten, dus ook die ontbreken niet en altijd in huis zijn de vezelrijke crackers. Heerlijk als lunch met bijvoorbeeld een eitje. Bouillon blokjes zijn ook altijd handig. Je kunt hier heerlijk de rijst in koken. (ik neem wel de groente bouillon) Ook een potje pesto ontbreekt niet in het kastje. Ben benieuwd of jij dit ook doet.


Succes ermee en tot de volgende keer.

Gezonde groetjes,

Marion24fit


80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page