top of page

Project: Fit op je paard

Wat verwachten we enorm veel van onze viervoeter. Iedere dag moet hij of zij toch maar weer optimaal functioneren.

We hebben een goed stalbeleid, er wordt op de voeding gelet, er wordt gesupplementeerd, kort gezegd er wordt van alles gedaan om je paard zo fit en gezond mogelijk te houden.


Kun je dat ook van jezelf zeggen? Heb jij een goed "keuken" beleid? Let jij op je voeding iedere dag en gebruik je waar nodig supplementen?


Mocht dat niet het geval zijn, dan geef ik je hierbij een paar handvatten, zodat ook jij super fit samen met je paard op de best mogelijke manier kunt genieten en presteren.


Allereerst extra sporten, is dat nu nodig? Ik rijd namelijk al zo veel. Natuurlijk beweeg je tijdens het paardrijden, het is een fysieke sport, maar wel vrij eenzijdig.

Paardrijden is best intensief, maar als je het vaak doet, is het de vraag of er nog een verbetering optreed.


Je belast nl alles op dezelfde manier en dat zou op den duur schade kunnen opleveren.

Daarom is het goed om juist iets anders te gaan sporten. Zo kun je meer controle krijgen over je spieren en meer balans creëren. Juist als je spieren daardoor sterker worden, heb je ook nog eens een betere verbranding en kom je beter in balans.Ook je voeding is belangrijk om hier eens een blik op te werpen. Eet je iedere dag hetzelfde?

Let je op de hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, je koolhydraten en je vetten?

Als ik eerlijk ben, kom ik niet vaak mensen tegen die weten hoeveel ze iedere dag moeten eten om in balans te komen en te blijven.


En dat is ook niet raar, want daar hebben we niet voor gestudeerd.


Normaliter gaan we uit dat we iedere dag een bepaalde hoeveelheid gezonde voeding nodig hebben. Van die hoeveelheid zal gemiddeld 40% moeten bestaan uit koolhydraten, 30% uit eiwitten en 30% uit vetten. Dat is nog niet 1,2,3 makkelijk om uit te zoeken. Maar geen nood, wil je hier meer van weten, kom dan een gratis Fit-check doen en ik leg het je allemaal uit.


Sommige sporters hebben meer nodig, afhankelijk van je samenstelling en je activiteit.


Neem eens als tussendoortje wat kwark of een lekker gekookt eitje in plaats van wat zoetigheid. Ga eens een lekkere stevige wandeling maken en doe onderweg wat oefeningen. Wil je eens ervaren wat het is iets anders te doen, kom eens vrijblijvend een keer meedoen met onze fit workouts met zeer diverse mogelijkheden. Tijdens de lock down hebben we altijd online mogelijkheden en straks hopelijk weer lekker live.


Wie weet is het iets voor jou en zit je binnen de kortste keer lekker fit op je paard.


Met gezonde groetjes,


Marion24fit

41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page