top of page

Stress verhoogt het risico op virus infecties


Hierbij enkele weetjes en TIPS: Stress is al vitamine vreter nr. 1, dat weten we. Maar stress kan ook heel veel invloed hebben op virus infecties. Dat heeft een recente studie aan de universiteit in Nottingham weer uitgewezen.

Juist daarom is het bijzonder interessant om eens te kijken hoe je je weerbaarder kunt maken tegen infecties. De sleutel is voor iedereen anders, maar uiteindelijk zul je je stress moeten minimaliseren.


Door te veel stress kan jouw ontstekingsniveau stijgen en je lichaam zeer nadelig beinvloeden.

We weten dat Stress ons immuunsysteem verzwakt Het duurt zeker weken tot maanden totdat je merkt dat je wat aan het verzwakken bent.

Langzaam jaag je je hormonen aan en daarbij eventuele ontstekingen.

Als je een laag immuunsysteem hebt word je automatisch veel vatbaarder voor infecties.


De tegenwoordige tijd doet ook geen goed op het gebied van stress. Iedereen maakt zich druk over een hoop zaken.


Heel verstandig is het dus om je stress niveau te verlagen en je lichaam zeer goed te gaan verzorgen.


Voeding speelt een enorm grote rol als het gaat om het verhogen van je immuunsysteem. Voldoende vitamines, mineralen, eiwitten, kort gezegd een goede balans, zijn noodzakelijk om alle ballen hoog te houden en lekker in je vel te zitten.

Iedere hap die we nemen kan ons verder of dichter bij een gezond lichaam brengen.

Aanvulling met supplementen is niet meer weg te denken.


Stress reductie en voedings-suppletie

TIPS:

Voldoende rust:

Zorg dat je voldoende slaapt. Ga eens wat eerder naar bed. Mijn moeder zei altijd: slaap je niet, dan rust je toch. Voor die tijd een hele grote waarheid.

Sport: Lekker sporten of naar buiten gaan kan zeker je stress gehalte doen dalen. Het zorgt voor een afname van je stress hormonen en je slaapt vaak een stuk beter.

Op bezoek: Ga eens lekker met vrienden of vriendinnen iets leuks doen. Sociaal contact is absoluut belangrijk. Maak het gezellig en lach veel.

Hoe denk jij over het leven? Hang jij zelf de slingers op?

Meditatie, yoga allerlei manieren om je te ontspannen.

Wandelen in de natuur: Heerlijk het bos in en je aandacht geven aan wat je allemaal ziet.

Knuffel elkaar: Ook dit verlaagt je stress niveau.

Mooie muziek luisteren en lekker met je hond of paard mooie dingen doen: Belangrijk om alle spanningen naar beneden te halen.


In mijn E-book over bewustwording lees je nog veel meer tips over voeding en leefstijl en wil je een persoonlijke afspraak om eens samen te kijken naar jouw behoeftes, maak dan gerust een afspraak. Vraag het hier aan, het is gratis. Onderaan de homepage van mijn website www.vitaalontbijt.info of vul het contact formulier in.


21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page