top of page

Succes TIPS om af te vallen in deze tijd.


Wil jij wat gouden tips om af te vallen? Lees dan zeker verder ☺️

Uit onderzoek bleek dat de helft van de mensen dikker is geworden sinds vorig jaar. En de helft was al te zwaar, dus werk aan de winkel.


Hoe komt dat nu denk je? We zitten met z'n allen meer thuis, kijken toch meer naar de media en worden ongemerkt overspoelt met "ongezonde" reclames.

We zijn met z'n allen veel meer gaan snoepen en snacken. En daar ligt een hele grote oorzaak.

Allereerst mijn vraag: Wil jij er iets aan doen? Dan zou ik zeker doorlezen.


Zoals ik heel vaak zeg: Mensen zien door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te lezen over voeding en lifestyle, laat staan dat je ook nog eens een idee moet gaan vormen over alle tegenstrijdigheden.


Het is bijna ondoenlijk. Dus ga ik je helpen met het vinden van een weg voor jezelf.


Allereerst, denk nuchter na, sta met beide benen op de grond en ben eerlijk naar jezelf. In principe is afvallen eigenlijk niet moeilijk. In theorie dan. 😳 Als je namelijk meer energie binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt, dan blijft er energie over en slaat je lichaam dit op als vet en kom je aan. Duidelijk toch. Een paar blogs terug heb ik dit ook al eens uitgelegd.


Andersom val je af; dus meer energie verbruiken dan dat er binnenkomt. Uiteraard dit alles bij een gezond lichaam.

Dat was de theorie en nu dan de praktijk, want als het allemaal zo simpel was, tja... dan zou niet de helft van de bevolking overgewicht hebben.


Gewicht verliezen in de praktijk is een stuk moeilijker dan in theorie.

De hele dag zien we reclame's voorbij komen en ongemerkt worden we daardoor geprikkeld. Onze hersenen hebben het behoorlijk druk daardoor. Overprikkeling noemen we dat.


Wat zou je nou kunnen doen om je leefstijl wat te gaan aanpassen zodat de prikkels, want die blijven er echt wel komen, toch minder hard binnen komen.


Allereerst door op tijd te eten en dat begint al in de ochtend. Neem een gezond ideaal ontbijt en laat je dag beginnen met de best mogelijke start. Eiwit rijke producten en alle voedingsstoffen die jij nodig hebt.


Zorg dat je balans voor de gehele dag in orde is. 1. Eet minimaal 200-350 gram groenten per dag. Het lijkt heel veel, maar als je een goede verdeling maakt over de dag, valt het reuze mee. Groenten bevatten in principe weinig calorieën, maar hebben echt heel veel gezonde voedingsstoffen.

2. Eet fruit, maar niet te veel. Het ligt echt aan jouw lichaam samenstelling hoeveel je ervan kunt eten. Fruit is gezond, maar bevat toch veel suiker. Ik zou adviseren 1 a 2 stuks per dag als je af wilt vallen. Afhankelijk van jouw totaal inname, laat je daarin zeker adviseren.

3. Eet volkorenproducten ipv witmelen. (witte pasta, wit brood, witte rijst) Volkoren geeft een langer verzadigingsgevoel en bevatten veel meer vezels.

Hierdoor heb je veel minder trek tussendoor.


4. Vocht inname: Drink minimaal 2 liter water per dag. Wij adviseren altijd 1 liter vocht per 30 kg lichaamsgewicht gewicht.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en we verliezen ongemerkt per dag, best veel. Dat moet worden aangevuld, anders drogen we uit. Dan worden we van die uitgedroogde pruimpjes 😂 Nee serieus, water heeft hele belangrijke functies in ons lijf.En... is ook nog eens honger stillend.


5. Weet jij eigenlijk precies wat je eet? Misschien vind je dit een gekke vraag, maar ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat ik onbewust veel te veel at. Dat resulteerde in meer gewicht dan gewenst en zat minder lekker in m'n vel.

Dus.... schrijf het eens op, je zult versteld staan. 😁


6. Als laatste tip wil ik je meegeven, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, vraag om hulp.

Je bereikt zoveel meer, als je mensen om je heen hebt die je stimuleren en misschien inspireren. Ik zie het in ons eigen team en de community's, samenwerking op wat voor gebied dan ook levert zo veel moois op.


Dus...... wil jij ECHT? Wil jij echt een verandering, lukt het jezelf niet om het gewenste resultaat te krijgen? Dan nodig ik jou graag uit eens een vrijblijvend kijkje te komen nemen in ons Fitplan. Je krijgt dan een heel goed idee of, wat wij doen, bij jou past en je krijgt ook nog heel veel tips en inspiratie.

Laat het weten zodat we jou een online uitnodiging kunnen sturen.


KLIK ..... HIER ..... VOOR ..... MEERSamen staan we sterk. Samen bereiken we jouw doel!


Veel succes


Met gezonde groet,

Marion24fit

41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page