top of page

Voorkom de vakantie kilo'sBijna op vakantie? In de vakantie kan het vaak lastig zijn om toch weer gezonde keuzes te maken. Daarom heb ik hier wat tips op een rijtje gezet voor jou om je te helpen, de extra kilo's te voorkomen.


Tip 1: Eet gewoon 3x per dag, ook in de vakantie. Vaak sta je wat later op en begin je wat later met ontbijten. Of je slaat het ontbijt over en begint gelijk aan de lunch. Heel bekend, ik deed het zelf ook altijd ๐Ÿ™ˆ Ontbijt gewoon als je opstaat en neem daar na nog gewoon je gezonde lunch en je diner.

Tip 2: Kies voor gezonde(re) tussendoortjes Ook in de vakantie kun je gewoon tussendoortjes eten. Kies de gezondere ipv echt ongezonde. Wil je een ijsje, kies dan een waterijsje of een yoghurt ijsje. In ieder geval veel minder kcal. Je toetje zou kunnen bestaan uit fruit, bijvoorbeeld meloen. En drink voldoende water, dit geeft ook al wel een verzadigd gevoel.


Tip 3: Blijf (sporten) bewegen tijdens de vakantie Ook in je vakantie is er genoeg te doen. Kom lekker uit je ligstoel en ga iets leuks doen. Er zijn genoeg activiteiten die en leuk en gezond zijn. Denk maar eens aan de volgende voorbeelden. Wandelen, fietsen, surfen, badminton, waterfietsen, kanoรซn, tafeltennissen, enz......

Je hoeft niet perse naar de sportschool, maar gewoon leuke actieve dingen doen.

Tip 4: Eet niet meer dan anders Vaak ben je tijdens de vakantie geneigd wat meer en wat vaker te eten. Logisch natuurlijk want je hebt een heel ander ritme en je bent niet zo druk als normaal. Een ijsje, een barbecue, wat vaker uit eten iets lekkers dat je toevallig tegen komt op straat. Wees niet te streng voor jezelf, want dat houdt niemand vol. Maar houd wel maat. Eet vooral niet meer dan dat je thuis zou doen. Als geen ander weet ik dat het oh zo makkelijk is net iets meer te nemen, want het is zo lekker. Stop echt als je bijna vol zit en eet vooral langzaam.


Tip 5: Wees je bewust van wat je eet Eet zoals ik net al aangaf, langzaam en ook met aandacht: neem kleine hapjes en geniet bewust van wat je eet. Zo voorkom je dat je gedachteloos door blijft eten, ook als je vol zit.

Tip 6: Maak een gezonde maaltijd voor onderweg in de auto of vliegtuig ๐Ÿ“๐Ÿฅ Ga je met de auto op vakantie of met het vliegtuig dan is vaak het aanbod onderweg niet zo erg gezond. Fastfood is makkelijk te krijgen maar bevat heel veel kcal. Heel makkelijk kun je zelf wat inpakken en ben je verzekerd van een gezonde maaltijd.

Tip 7: Verleidingen ๐Ÿ™ˆ Verleidingen, zo herkenbaar voor iedereen. Ga op tijd eten, dat is al een dingetje om extra verleidingen te voorkomen. Hoe makkelijk is het niet om eventjes een blokje kaas of zakje chips te nuttigen. Of een reepje chocolade. Zorg dat je ze niet bij de hand hebt. Ook niet op de hotelkamer, in de koelbox of auto. Ga zeker geen boodschappen doen als je een beetje honger hebt. De kans dat je thuiskomt met dingen die je helemaal niet nodig hebt, is enorm groot.


Ik hoop je met deze tips wat verder te hebben geholpen om mooi op gewicht te blijven in jouw fijne verdiende vakantie. Heel veel plezier en lekker genieten ๐Ÿ€โ˜˜๏ธ๐ŸŒฑ


Marion24fit

Als extra vakantie kadootje, mijn E-book.


Vitaal Ontbijt eBook
.pdf
Download PDF โ€ข 6.94MB

60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page